Αρχική Φρούτα

Ρόδια

Τα ροδιά ανήκουν στην οικογένεια πουνικίδες, τάξη μυρτώδη. Το δέντρο ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα.Ήδη από την αρχαιότητα,χρησιμοποιούσαν τη φλούδα της στην βυρσοδεψεία και στην ιατρική.

Η ποικιλία που καλλιεργούμε είναι Περσεφόνη. Η Περσεφόνη είναι μια μεσοπρώιμη ποικιλία και η συγκομιδή της γίνεται από της αρχές μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Ο καρπός της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι μεγάλο μέγεθος και η συντήρηση του διαρκεί 3 μήνες. Ο καρπός είναι γλυκός και εύγευστος με περιεκτικότητα χυμού 63%.

Το ρόδι ονομάζεται από πολλούς "κόκκινος χρυσός",αφού μια πληθώρα ερευνητικών εργασιών αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική του αξία. Ειναι ένα φρούτο με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Από τα ροδιά παράγεται το αναψυκτικό ροδάδα.Ο χυμός έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ειναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α,C και Ε,σε πληθώρα μεταλλικών στοιχείων (ασβέστιο, σίδηρος,μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρος, σελήνιο),σε υδατάνθρακες και σε φυτικές ίνες.

Πιστοποιητικά