Το ακτινίδιο ανήκει στην οικογένεια των ακτινιδιών και προέρχεται από την Ασία. Η Κίνα θεωρείται η κυρίαρχη πατρίδα του ακτινιδίου από την αρχαιότητα.
Η ποικιλία του ακτινιδιού που καλλιεργούμε ονομάζεται Hayward. Ο καρπός αυτής της ποικιλίας είναι σχετικά μεγάλος σε μέγεθος (90-100 g). Αυτή η ποικιλία είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη στον κόσμο. Η συγκομιδή αυτής της ποικιλίας πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 30 Οκτωβρίου.
Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και συχνά έχει μέχρι και δέκα φορές μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης από το λεμόνι. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ίνες και ιχνοστοιχεία. Οι πολλές βιταμίνες του κάνουν το ακτινίδιο ένα εξαιρετικό μέσο που ενισχύει την αντίσταση του οργανισμού έναντι μικροοργανισμών. Ενισχύει επίσης την όραση λόγω της αντιοξειδωτικής λουτεΐνης που περιέχει.